maandag 3 januari 2011

Vooruitzicht 2011: Over muziek en de kracht van verbinding!

“Playing for Change (www.playingforchange.com) is een multimedia beweging opgezet om te inspireren, verbinden en vrede te brengen in de wereld door middel van muziek. Het idee voor dit project is ontstaan uit een gemeenschappelijke overtuiging dat muziek de kracht heeft om grenzen te breken en afstanden tussen mensen te overwinnen. Het maakt daarbij niet uit of mensen afkomstig zijn uit verschillende geografische, politieke, economische, spirituele of ideologische achtergronden, muziek heeft de universele kracht om te overwinnen, en ons te verenigen als een menselijk ras. En met deze waarheid stevig in gedachten is er door de initiatief nemers besloten om dit te delen met de wereld”.



Vanuit PFC verbinden verschillende muzikanten uit verschillende delen van de wereld zich geheel vrijwillig met elkaar ten einde gezamenlijk wereldvrede na te streven. Vanuit PFC is het mogelijk om verschillende muzikanten uit verschillende delen van de wereld met elkaar te verbinden in hetzelfde muziekstuk zonder dat ze fysiek bij elkaar aanwezig zijn. Laat je betoveren door de kracht van verbinding vanuit de muziek en kopieer de volgende link en plaats hem in je browserbalk:
http://www.youtube.com/watch?v=cI_0Hyn57Lk&feature=fvst
Let vooral op de derde zanger (Clarence Bekker; Nederland).


Maar nu komt de vraag:
Als dit de waarde van muziek is, hoe gaan we daar dan binnen organisaties mee om? Juist nu de veranderingen elkaar in een razend tempo afwisselen, is de verbinding met medewerkers binnen alle geledingen van de bedrijfsvoering hard nodig, om aan te kunnen sluiten met de toekomst. Maar wat is nu de universele taal binnen die organisaties die dit het hardste nodig hebben? Het nieuwe werken? MVO? Duurzaamheid? BPM? PMO? Of moeten we terug naar verbinding vanuit het hard en passie?

Wil je weten hoe echte passie eruit ziet en klinkt kopieer dan de volgende link http://www.youtube.com/watch?v=yvayzIktTJ4 “A change is gone come” en geniet nog even na: 
Vraag je tijdens het luister nog eens af wat de universele taal binnen JOU bedrijf is om deze verbinding te leggen tussen alle medewerkers inclusief de directie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten